Android 5.0 Lollipop med djup och interaktion

Den version av Android som på utvecklingsstadiet kallats “Android L.” släpptes i oktober 2014 under namnet “Lollipop” eller android 5.0. Namnet följer tidigare linje där versionerna namnsatts i alfabetisk ordning, där L följer den tidigare utgåvan KitKat med begynnelsebokstav K. Skillnaden den här gången är att Google släppte vissa delar av operativisystemet i förväg under “Android L” till utvecklare. Även android wear som använts i t.ex. små enheter på handleden uppdaterades i december 2014 till android lollipop

Kort i olika färger och storlekar med olika färger och skuggor ger en känsla av djup i gränssnittet. Appar kan svara på rörelser med skuggor och dominoeffekter som gör att det känns som gränssnittet påverkas direkt av användarna så att animationer påverkas av användarinteraktionen.

I Lollipop finns en rad nya funktioner både för användare och utvecklare. På utvecklarsidan kan nämnas bättre kontroll över batteriet med Project Volta och plattformsoberoende kompatibilitet med Chrome OS-enheter.

En kommentar till “Android 5.0 Lollipop med djup och interaktion”

Skriv en kommentar